Rennreglement - Lommedalsrennet

Postet av Lommedalens IL - Langrenn den 8. Jan 2016

Klassisk teknikk
Lommedalsrennet går i klassisk teknikk og det vil bli satt 2 spor i hele traseen. Vi minner om at skøytetak ikke er tillatt. I svinger uten spor vil det være tydelig markert slik at utøver vet hvor man kan gjøre retningsforandrende skøytetak. Der hvor det er satt spor, tillates ikke teknikker med skyv som gir retningsforandring med unntak av skifte av spor.

I konkurranser med klassisk teknikk må kun denne stilarten benyttes. Løypevakter vil stå rundt hele løypa og uregelmessigheter vil bli rapportert og kan medføre diskvalifikasjon.

Det blir mange utøvere i løypa samtidig og vi som arrangør vil at løperne skal få best mulige forhold når de går rennet. Løypa er stengt mens rennet pågår.

Utøverens ansvar:
Utøveren skal vise aktsomhet og ta hensyn til løypeforholdene.

Passering av annen løper:
Det blir mange løpere i 2km-traseen og vi ber om at alle tar hensyn slik at det blir et best mulig renn for alle. Med to spor skal det som hovedregel være mulig å benytte det andre sporet ved passering. Vi ber løperne om å bruke høyre spor slik at passering kan foregå i venstre spor. Løypevaktene vil gi mest mulig informasjon til løperne for å unngår vanskelige situasjoner. Ved behov er det tillatt å rope en annen løper ut av løypa.

Testing av ski / oppvarming:
Testing av løypetraseen kan foregå frem til rennstart kl. 10.30. Etter dette er løypa stengt for testing og oppvarming. Vi legger til rette for et lite område til testing av ski.


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline